יום ראשון, 22 בינואר 2017

קוליטיס אולצרוזה כיבית דרכי טיפול טבעיות רפואיות

ד"ר קובי עזרא מספר אודות קוליטיס אולצרוזה כיבית דרכי טיפול טבעיות רפואיות.

המונח קוליטיס מתאר דלקת של המעי הגס (col = המעי הגס + itis = דלקת). דוגמאות של סיבות קוליטיס כוללות: זיהום, למשל, הנגרמת ע"י חיידקים, וירוסים וטפילים, מחלות מעי דלקתיות, כמו מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית, קוליטיס איסכמית נגרם ע"י אספקת דם ירדה, קוליטיס מיקרוסקופית (לימפוציטית / קוליטיס collagenous), תגובות אלרגיות וכו'...







המטרה העיקרית של הטיפול בקוליטיס כיבית היא לעזור לחולים לווסת את פעילות מערכת החיסונית בצורה יעילה.

טיפול קוליטיס כיבית ברפואה הנטורופטית נעשה בשינויים בתזונה ותזונה אישית, צמחי מרפא ועוד...

תרופות לפטיפול בקוליטיס כיבית יכולות לדכא את הדלקת של המעי הגס ולאפשר תקפוד ללא סימנים. תסמינים כוללים שלשול, דימום, וכאבי בטן.

בנוסף לשליטה ומדכואי הסימפטומים (רמיסיה התרמה), טיפול תרופתי יכול לשמש גם כדי להקטין את תדירות התלקחויות סימפטום (בשמירה על רמיסיה). עם טיפול נכון לאורך זמן, תקופות של פוגה ניתן להאריך ותקופות של התלקחויות סימפטום יכולות להיות מופחתות. ישנם מספר סוגים של תרופות משמשות לטיפול קוליטיס כיבית היום.



טיפול משולב יכול לכלול תוספת תרופות ביולוגיים immunomodulator. כמו בכל הטיפול, יש סיכונים ויתרונות של טיפול משולב.



דיאטה ותזונה: קוליטיס כיבית אינה נגרמת ע"י המזונות שאתם אוכלים, אך אנו עשויים לגלות כי ברגע שיש לך את המחלה, מזונות מסוימים יכולים להחמיר את התסמינים. חשוב לשמור על תזונה בריאה ומרגיעה המסייעת להפחית את הסימפטומים שלך, להחליף חומרים מזינים אבודים, לקדם ריפוי.

עבור אנשים שאובחנו עם קוליטיס כיבית, זה הכרחי כדי לשמור על תזונה נכונה כי המחלה לעיתים קרובות מקטין את התיאבון בעוד מגביר את צרכי האנרגיה של הגוף שלך.

בנוסף, תסמינים שכיחים כמו שלשול יכולים להפחית את היכולת של הגוף לספוג חלבון, שומן, פחמימות, כמו גם מים, ויטמינים ומינרלים.

אנשים רבים עם קוליטיס כיבית, חשים שמזונות תפלים גורמים פחות נוחות מאשר מאכלים חריפים או עשירים בסיבים. בעוד שתזונה יכולה להישאר גמישה צריך לכלול מגוון של מזונות מכל קבוצות המזון, הרופא ימליץ סביר הגבלת צריכת מזונות חלב אם אתה נמצא להיות רגיש ללקטוז.



כִּירוּרגִיָה: רבע עד שליש מהחולים עם קוליטיס כיבית, טיפול רפואי אינו מצליח לגמרי או העניינים מסתבכים. בנסיבות אלה, ניתוח עשוי להיחשב. פעולה זו כוללת את הסרת המעי הגס (כריתת המעי הגס).

בהתאם למספר גורמים, לרבות היקף המחלה והגיל של המטופל ועל הבריאות הכללית, באחת משתי גישות כירורגי עשוי להיות מומלץ. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה