יום ראשון, 22 ביולי 2018

כורכומין למניעת מחלות כבד

כורכומין - תקווה חדשה למחלות כבד
ממחקר שנערך לאחרונה עולה כי צמח הכורכום עשוי להיות יעיל במידה מסוימת במניעת מחלות כבד הקשורות לאלכוהול. ישנם שלושה סוגים עיקריים של מחלות בקטגוריה זו: steatosis Hepatic - כבד שומני, צהבת- מחלה נגיפית של כבד המאופיין בתפקוד לקוי של הכבד וכן שחמת, מצב בו גושים מתפתחים על הכבד והיא עלולה להוביל למחלה סופנית בכבד ומוות.

ייחודיות הכורכום והכורוכומין:
כורכום הינו תבלין צהוב ייחודי ממשפחת הג'ינג'ר (Zingaberaceae) אשר מזה זמן רב משומש בבישול בדרום אסיה. יתר על כן, ברפואה הסינית הוא בעל תפקיד חשוב בעיקר עקב התכונות האנטי דלקתיות המיוחסות לו. לאורך כ-40 שנה אחרונות תכונות הכורכום נחקרו עמוקות גם ברפואה האלטרנטיבית והקונבנציונאלית ומגוון רחב של שימושים הוצעו לתמצית של שורש צמח הכורכום וביניהם גם טיפול במחלות כבד. בתמצית השורש נמנים יותר מ-100 סוגים שונים של חומרים פעילים אשר ניתן להם שם כללי "כורכומינואידים" ושם נוסף לתמצית עצמה- הכורכומין.

הכורכומין כמגן הכבד:
במחקר שנערך באוניברסיטת הלסינקי האכילו חולדות בכמויות גדולות של שמן דגים, אתאנול ודקסטרוז. כל אלו מטרתם להכביד על פעילות הכבד שכן הכבד מסנן דרכו את כל שמגיע לזרם הדם ואם מכבידים על פעילותו כל אלו בסופו של דבר נשמרים בתוך הכבד ופעילותו נפגעת. חלק מן החולדות קיבלו תוסף מזון אשר הכיל כורכומין בעוד שאחרים לא קיבלו שום תוסף מזון. 

למרבה הפלא החולדות אשר קיבלו תוסף כורכומין לא פיתחו כבד שומני וגם לא אף אחת ממחלות הכבד הקשורות בשימוש מתמיד של אלכוהול. תכונה זו מיוחסת ליכולת הכורכומינואידים לחסום פעולת מולקולה הקרויה NF-KB (האחראית במידה רבה על השראת דלקת ומוות רקמתי ומופעל על ידי אנדוטוקסינים אשר במקרה של שימוש מוגבר באלכוהול נמלטים למחזור הדם ומצטברים בכבד. כלומר הכורכומין יכול לא רק לעזור בשלב יחסית מאוחר של נזק לכבד אלא גם יכול להגן עליו טרם יצירת הנזק. 

מחקר זה מצליח לתמוך בטענות כי הכורכום בעל תכונות של נוגד חמצון ואנטי דלקתי אשר יכול להועיל בטיפול מגוון רב של הפרעות ומצבים כרוניים אשר לא מגיבים לטיפולים קונבנציונאליים או במקביל לטיפול קונבנציונאלי. אם כן, שימוש קבוע בכורכומין כתוסף מזון יכול לתרום רבות לבריאות הגוף, להגן עליו מפני מחלות רבות ביניהן מחלות כבד קשות כתוצאה משימוש באלכוהול או פגיעה נגיפית, וממחקרים אחרים עולה כי אף מסוגים רבים של סרטן(סרטן המוח,סרטן ריאות). ולגולת הכותרת- הערך האמיתי של הכורכומין חבוי בחוסר תופעות לוואי. את הכורכומין ניתן להשיג בצורת טבליות לצריכה יומיומית כתוסף מזון וגם בעל יכולת ספיגה משופרת דרך מערכת העיכול.

מקור: articles
תודה רבה

יום שלישי, 20 בפברואר 2018

חומצות אמינו מסועפות שרשרת חוזק שריר ומסת שריר בחולי שחמת כבד

השפעת חומצות אמינו מסועפות שרשרת על חוזק השרירים ומסת שרירים בחולים עם שחמת הכבד.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את השפעתם של תוספי חומצות אמינו מסועפות (BCAA) על חוזק שריר ומסת שריר בחולים עם שחמת כבד.

ביצענו מחקר פרוספקטיבי יחיד-טווח של מטופלים סירוטיים בוגרים שקיבלו טיפול תזונתי בבית החולים הכללי של שונאן קמאקורה. תקופת מעקב מוקדמת של 28 ימים באה לאחר תקופת טיפול של 24 שבועות.
מטופלים אשר מילאו את הקריטריונים לטיפול קיבלו מנה אחת של תוספת אבקת BCAA דרך הפה פעמיים ביום והתגובה הוערכה.
המגיב ל- BCAA בחוזק השרירים ובמסת שריר הוגדר כחולה עם אינדקס מסת שריר מוגבר של כף היד, ואחיזת היד הוערכה 24 שבועות לאחר תחילת הטיפול.

82 חולים מילאו את הקריטריונים שלנו והשלימו את הטיפול. מבחינת חוזק השריר, 59 (72.0%) מגיבים לתוספת BCAA עם עלייה משמעותית באחיזת היד לפני הטיפול (22.2 ± 6.3 ק"ג) לאחר הטיפול (23.9 ± 6.4 ק"ג) (P <0.001). במינון מסת שריר, 36 (43.9%) מהמטופלים הגיבו ל- BCAA עם ירידה קלה במדד מסת השריר השלדי לפני הטיפול (7.40 ± 1.62) לאחר הטיפול (7.30 ± 1.49) (P = 0.333).

סיכום: תוספי BCAA שיפרו את חוזק השריר הנמוך בחולים עם מחלת כבד כרונית, אך לא הגדילו את מסת השרירים במהלך תקופת הטיפול.

מקור: Eur J Gastroenterol Hepatol. 2017 Dec;29(12):1402-1407. doi: 10.1097/MEG.0000000000000968.

חומצות אמיניות מסועפות שרשרת - BCAA עמידות לאינסולין ואיכות חיים בחולי הפטיטיס C כרונית

השפעת תוסף חומצות אמיניות מסועפות שרשרת (BCAA) על העמידות לאינסולין ואיכות חיים בחולי הפטיטיס C כרונית.


שיעור ההיארעות של עמידות לאינסולין בחולים עם הפטיטיס C (או בקיצור: CHC, או chronic hepatitis C) גבוה. לאחרונה, הוכחו שחומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA) להחליש עמידות לאינסולין-IR בקרב חולי הפטיטיס סי כרוניים, אולם השפעתם על איכות החיים של המטופלים אינה ברורה.

לפיכך, מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את ההשפעות של תוספי חומצות אמינו מסועפות שרשרת על עמידות לאינסולין ועל איכות חיים הקשורה לבריאות (HR-QoL) בחולים עם חולי הפטיטיס C כרונית.

במחקר, גויסו 20 חולים ללא סוכרת עם הפטיטיס C כרונית, שלא הגיבו ל- peginterferon-α (תרופה המשמשת לטיפול הפטיטיס C הפטיטיס B) ו- ribavirin (הידוע גם בשם Tribavirin, הוא תרופה אנטי ויראלית המשמשת לטיפול בזיהום RSV, הפטיטיס C, קדחת דימומית ויראלית).

החולים נטלו תוספת של BCAA פעם ביום (30 גרם, לאחר 10 דקות לפחות למשך הלילה) למשך 3 חודשים. נמדדו רמות הסרום של גלוקוז, אינסולין, אלבומין, טריגליצרידים וכולסטרול ב- 0 ו- 3 חודשים.
בנוסף, נמדדה התנגודת לאינסולין באמצעות הערכת המודל הומאוסטזיס- תנגודת לאינסולין, איכות חיים הקשורה לבריאות הוערך באמצעות טופס 36 שהוא רישים קצר על בקר בבריאות עומס נגיפי נמדדו ע"י תעתיק הפוך שרשרת התגובה פולימרז באמצעות בדיקות טאקמן. מבחן ה- Wilkoxon חתום בדרגה שימש כדי לקבוע משמעות סטטיסטית.

התוצאות הראו כי 70% מהנבדקים היו חיוביים לתנגודת לאינסולין, אשר ירד ל- 50% בסוף המחקר.
בנוסף 85% מהנבדקים הראו שיפור מסוים. באופן כללי, הטיפול ב- BCAA הפחית באופן משמעותי את התנגודת לאינסולין (P = 0.006) ואת ריכוז האלבומין בסרום (P = 0.008) בהשוואה לערכים הבסיסיים.

בסוף הטיפול, רמות העומס הנגיפי והטריגליצרידים ירדו, למרות שתוצאות אלו לא היו מובהקות (P = 0.084 ו- P = 0.080, בהתאמה). טיפול ב- BCA משפר גם את איכות חיים הקשורה לבריאות לגבי מגבלות תפקוד עקב בעיות בריאותיות פיזיות (P = 0.017), מגבלות תפקיד בשל בעיות רגשיות (P = 0.026) ותפקוד חברתי (P = 0.008).

לסיכום, תוספי BCAA הפחיתו את התנגודת לאינסולין ושיפרו את איכות חיים הקשורה לבריאות בחולים עם הפטיטיס C כרונית.
ממצאים אלה תומכים ביישום טיפול אינפרא אדום כאסטרטגיה טיפולית אפשרית לזיהום הפטיטיס C.

מקור: Biomed Rep. 2018 Jan;8(1):85-90. doi: 10.3892/br.2017.1012. Epub 2017 Nov 3.